2016 Marmari

Hotel Marmari Bay ***                                                 ZUID-EVIA
Ons verblijf is in hotel Marmari Bay

DEELNEMERS. Wie gaan er dit keer, in 2016, met ons mee naar Marmari ( Zuid-Evia ) ?  ( ) aantal dagen.

Het zijn: Wanda Arisz (8), Alex Berendsen (8), Frederike Cussel (8), Gerrit ter Horst (15), Ruud Jacobs (15), Petra Laban (8), Hans Los (8), Joke Luyten (8), John Martijn (8), Dik Mos (15), Marian Mos (15), Mieke Mos (15), Elly Rog (8), Simon Rog (8), Marion Roozendaal (8), Sylvia Wijlemans (8), Dick van der Zwan (15) én Margriet van der Zwan (15) Totaal: 20 personen.

Plaats: Marmaris
Afstand tot vliegveld: 50 km
Regio: Evia
Afstand tot stad: 0 km
Aantal sterren: 3
Afstand tot de haven: 0,5 km
Max capaciteit: 188 gasten
Afstand tot strand: 0.3 km
Open: April – oktober
Afstand tot ziekenhuis: 0.3 km

Website: www.marmaribay.gr

Faciliteiten Hotel Marmari Bay
Televisie, airco, parking, conferentiezaal, roomservice, voorzieningen voor gehandicapten, bar, poolbar, zwembad(en), huisdieren zijn hier toegelaten, minimarkt, volley en/of beachvolley, watersportfaciliteiten, tennis, minigolf en/of golf, speeltuin voor kinderen, allerlei buitenspellen, föhn in de badkamer, koelkast in de kamer, kluis, stomerij/wasserij service is mogelijk, entertainmentroom / gameroom, pendelbus beschikbaar, internethoek, wifi en satelliet televisie .

Griekse verrassing
Voor de avonturiers onder de Griekenland liefhebbers: We gaan dit jaar (2016) naar het zuiden van Evia! Huh? Waarheen?
Nooit van gehoord!

Je kunt EVIA moeilijk over het hoofd zien. Zo langgerekt en pal voor de kust van de Atheense Riviera.

Het bergachtige en groene eiland Evia, of Euboea voor de Grieken, is het op één na grootste eiland van Griekenland (alleen Kreta is nog groter). Het is 3580 km2 groot en heeft ongeveer 165.000 inwoners. Evia is een heel groen eiland en nog nauwelijks ontdekt door het massa toerisme en weet zelfs nog de eigen bevolking te verrassen. Met name een verblijf in het zuiden is een feest, zeker als je weinig toeristen tegen wilt komen en van traditioneel Griekenland houdt. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die van rust en natuur houden. Je kunt hier prachtig wandelen.

Het eiland Evia wordt via Skiathos en een overstap door de veerboten verbonden met de eilanden in de Cycladen groep in het zuiden en met de andere Sporaden eilanden in het noorden. Het is ook bereikbaar met de veerboot vanaf een van de havens van Athene, het op een drie kwartier tot 1 uur rijden van het vliegveld gelegen Rafina (de reistijd kan korter/ langer zijn naarmate de drukte in Athene, waar we doorheen moeten). Vanuit Rafina gaan we met de veerboot naar Marmaris / Karystos. Je kunt van Agio Marina op het vasteland naar Nea Styra op Evia. Ook met de bus of met de trein is Evia vanaf Athene makkelijk te bereiken.

Omdat Evia volgens sommige reisgidsen niet echt veel stranden** en bezienswaardigheden heeft staat het niet zo op de toeristische route. Naar mijn idee ligt het gewoon meer aan de onbekendheid van het eiland, want stranden en monumenten zijn er best wel. Evia ligt aan de noordoost kant van Attica en is door middel van een 30 meter lange hangbrug verbonden met het vasteland. De hoofdstad Chalkida of Chalcis ligt aan beide zijden van de zee en dus ook gedeeltelijk op het vasteland. Hij telt ongeveer 75.000 inwoners.