2013 – 2015


Poseidon Beach Hotel

Homepage Hotel “POSEIDON BEACH *** – Laganas – ZAKYNTHOS.
Neem een kijkje waar we in mei 2013 verbleven.

DEELNEMERS 2013 :
Alex Berendsen, Frederike Cusell, Jeffrey van Drunick, Martin van Drunick, Gerrit ter Horst, Ruud Jacobs, Jan Janssen, Tila Janssen, Petra Laban, Hans Los, Joke Luijten, John Martijn, Dik Mos, Marian Mos, Mieke Mos, Marion Roozendaal, José Thijssen, Shirley van de Wiel, Dick van der Zwan en Margriet van der Zwan.
( totaal 20 personen ).

Van deze groep hadden 14 personen een verblijf geboekt van 15 dagen. De vertrekdatum voor hen was maandag 20 mei 2013;
de overige zes personen gingen 10 dagen en voegden zich aldus op zaterdag 25 mei j.l. bij de anderen.
Op maandag 3 juni 2013 werd er gezamenlijk teruggevlogen naar Amsterdam.

Voor een aantal werd het ook een weerzien met dit mooie “schildpaddeneiland “.
Toen waren al van de partij: Gerrit ter Horst, Ruud Jacobs, Jan Janssen, Tila Janssen, Dik Mos, Marian Mos, Mieke Mos en Marion Roozendaal. 

Het werd ook een weerzien met hotel “POSEIDON BEACH” , dat wij in 1999 hadden geboekt.  ( zie ook 1999 – Zakynthos  ).
Dat het er toch voor een aantal ” oud-gedienden ” anders leek uit te zien, dan men het in eerste instantie voor ogen had kwam, omdat het hotel in 2001 volledig is gerenoveerd.
Een renovatie die het hotel beslist ten goede is gekomen!

En tot slot na een afwezigheid van 14 jaar een weerzien met Restaurant Dennis in Lithakia  ( een dorpje in de bergen ), even buiten Laganas.
Er bleek ook daar weinig te zijn veranderd. Net zoals 14 jaar geleden werd de hele groep het aantal keren dat we er heerlijk hebben gegeten keurig opgehaald voor het hotel en na het eten weer ‘s-avonds, vaak laat, weer terug gereden naar het hotel. Over service gesproken !! Klasse , Maria.

Vermeldenswaard is ook de dagtocht die we tijdens de eerste week van ons verblijf hebben gemaakt met een tweetal huurauto’s o.l.v. Mar.
Die ons als oud-reisleidster het hele eiland liet zien zoals je het niet vaak ziet. We kwamen nu op plekken en reden door dorpjes heen waar een bus geen doorgang heeft of niet kan en mag komen.
Een hele belevenis.

Het onderling beachvolleybal toernooitje vond plaats in de tweede week van ons verblijf op een officieel daarvoor aangelegd beachvolleybalvel, pal naast ons hotel.
Er werd gespeeld om de ” beker van Zakynthos “.
Winnaar van het 16e toernooi werd Hans Los

Griekse muziek Xorisaga

Homepage Hotel “ LEFKO “  Nidri – Lefkas.

lefko

Klik op de foto voor meer info over het hotel.

DEELNEMERS  2014:
Alex Berendsen, Frederike Cusell, Jeffrey van Drunick, Martin van Drunick, Gerrit ter Horst, Ruud Jacobs, Jan Janssen, Tila Janssen, Petra Laban, Hans Los, Joke Luijten, John Martijn, Dik Mos, Marian Mos, Mieke Mos, Mechtilde de Rijk, Marion Roozendaal, Dick van der Zwan en Margriet van der Zwan   ( totaal 20 personen ).

Hotel “LEFKO” bleek een goede uitvalsbasis te zijn voor ons verblijf op het mooie schiereiland Lefkas. Het hotel, dat wordt gerund door een Grieks/Nederlands echtpaar, ligt even buiten het centrum van Nidri, vlakbij de gezellige boulevard met zijn vele boten die aangemeerd liggen, en zijn vele restaurants. Waar je nog voor een zeer redelijk bedrag goed en lekker kunt eten.

Van deze groep hadden maar liefst 18 personen een verblijf geboekt van 15 dagen. De vertrekdatum voor hen was zaterdag 10 mei 2013; de overige twee personen gingen 8 dagen en voegden zich aldus op zaterdag 17 mei j.l. bij de anderen. Op zaterdag 24 mei 2014 werd er gezamenlijk teruggevlogen van de vlieghaven Preveza naar Amsterdam.

Het werd wederom een bijzondere bijzondere vakantie. Want , ondanks de toezegging van het hotel dat er in de naaste omgeving beachvolleybal kon worden gespeeld, bleek in werkelijkheid het strand waarop we konden spelen bijna op een kleine anderhalf uur rijden te liggen vanaf onze verblijfplaats, Nidri. In goed overleg werd besloten.om slechts een dag te gaan volleyballen. En aldus geschiedde. We lieten ons voor totaal € 100,- – heel luxe, per MINIBUS ‘s-ochtends om 09.30 uur bij het hotel ophalen en ‘s-avonds om half 5 weer naar hotel terug brengen.

Ondanks deze “tegenslag” verliep de vakantie zeer voorspoedig. Iedereen had het prima naar de zin , zo ook de wandelgroep o.l.v. Gerrit ter Horst en Frederike Cusell. Er werd weer vele dagen stevig gewandeld. ‘s-Avonds kregen de achterblijvers hun belevenissen van die dag uitgebreid te horen. Natuurlijk ontbraken ook de excursies niet op het programma. Zoals bijv. een boottocht rondom het schiereiland. Terwijl een flink aantal personen deelnam aan de boottocht, was Alex Berendsen al vroeg in de morgen op de lijnbus gestapt naar Athene. Het was altijd nog eens zijn grote wens geweest, om als wij naar Griekenland zouden gaan, en wij redelijk dicht in de buurt van Athene zouden verblijven, deze stad nog eens te bezichtigen. En dat lukte hem deze keer prima. Na een overnachting in de stad van zijn dromen, keerde hij de volgende avond weer gezond en wel terug bij de groep.

HET IS JOUW VAKANTIE
DIt is één van de speerpunten van de groep, die al heel wat jaren bij elkaar is.
Wil je ook met ons mee? Het sfeertje proeven?
Wedden, dat je al na één keer zegt: Waarom wist ik dit niet eerder? Dan was ik al lang met jullie meegegaan.
Want jij bepaald namelijk zelf hoe je dagindeling er uitziet, en of je ‘s-avonds wel of niet met de groep, een gedeelte ervan of samen uit eten wilt gaan.

Het hotel “Philoxenia *** waar we verbleven in Ammoudia

Hotel Philoxenia

DEELNEMERS 2015:
Alex Berendsen, Frederike Cusell, Jeffrey van Drunick, Martin van Drunick, Gerrit ter Horst, Ruud Jacobs, Dik Mos, Marian Mos, Mieke Mos, Marion Roozendaal, Dick van der Zwan en Margriet van der Zwan. John Martijn moest helaas ter elfder ure afhaken wegens zijn gezondheid. Evenals Tila en Jan Janssen voor het eerst sinds 18 jaar moesten laten verstek gaan, omdat de gezondheid van Tila haar parten speelde.
Alle drie hebben echter toegezegd in principe weer in 2016 mee te willen.

De eerste groep reisde op zaterdag 16 mei 2015 met Transavia naar Griekenland , waar we landen op het vliegveld van Preveza. Vervolgens per luxe touringcar naar Ammoudia ( circa 1 uur rijden ).  Aldaar in het hotel aangekomen werden we eerst welkom geheten door de manager en zijn staf en kregen we een Ouzo aangeboden. Het was de eerste Ouzo, maar er zouden nog vele volgen!  Het tweede groepje volgde een week later.
Daarna snel naar de kamers en omkleden, want het was al behoorlijk warm. Het hotel was prima in orde. De kamers waren erg schoon, ruim en goed ingericht. En mocht het ons aan niets ontbreken en als er iets vervangen moest worden: We hoefden maar te kikken en het werd gelijk in orde gemaakt. Prima service !!
W hadden voor het eerst half pension geboekt en ook dat bleek een goede keuze te zijn geweest. Aangezien wij, na aankomst, nog in het voorseizoen bleken te zitten, was er nog weinig vertier in het plaatsje. Navraag leerde ons dat het seizoen hier pas begint begin juni en al eindigt eind september.
Zo hebben wij ongeveer 9 keer ‘s-avonds in het hotel gegeten. De overige avonden hebben we doorgebracht in een aantal (vis)restaurants.


VERVOLG VERSLAG VOLGT BINNENKORT
!!