Over ons

Na 10 jaar achtereen ons jaarlijks verblijf te hebben gehad in Spanje op toernooien in Lloret de Mar vonden we – en die “we” zijn leden van de volleybalvereniging INTER RIJSWIJK (Rijswijk ZH) – het in 1998 welletjes. We wilden onze bakens wel eens gaan verzetten. Aan de andere kant van Europa vonden we hèt, onze nieuwe bestemming, n.l. GRIEKENLAND. Een land met ontelbare mogelijkheden. Of je nu het vasteland neemt of de vele eilanden, allen hebben een eigen uitstraling en sfeer. Een land, dat wij in 2017 voor de 20e keer in successie, en helaas tevens voor de laatste keer als groep, gaan bezoeken.

In tegenstelling tot Spanje, waar we ieder jaar in dezelfde plaats onderdak vonden, werd er nu voor gekozen om ieder jaar in de maand mei een andere bestemming te kiezen. Iets dat tot op de dag van vandaag zeer goed bevallen is.

HOTEL LOGIES / ONTBIJT
Van begin af aan hebben we ervoor gekozen om in hotels te verblijven. ‘t Liefst categorie B, kleinschalig en op basis van logies / ontbijt. Zodat je de hele dag verder kunt doen en laten wat je wilt en s-avonds het taverne waar je wilt gaan eten zelf kan uitzoeken. Het moet niet ver weg van alles liggen, voor de mobiliteit moet je – mits het terrein het toelaat – fietsen kunnen huren, wandelingen kunnen maken en moet er openbaar vervoer zijn. En ( ook belangrijk) ….. in de buurt van het hotel moet je uiteraard kunnen (beach)volleyballen. Want standaard spelen we altijd in de tweede week van ons verblijf een onderling toernooitje.   

ACHT , TIEN OF VIJFTIEN DAGEN
Degenen die inschreven, hadden de keuze tussen een 8-, 10-  of 15-daagse vliegvakantie. De bestemming was zodanig gekozen, dat er altijd zo min mogelijk verlies in transfers was van luchthaven naar hotel. M.a.w. als er voor een eiland werd gekozen, was de luchthaven op hetzelfde eiland gelegen of op korte afstand ervan zodat we geen twee dagen kwijt aren met heen en weer varen. Zeker v.w.b. degenen, die maar acht dagen meegingen/konden, een belangrijke factor.

ÉÉN- OF TWEEPERSOONS- KAMERS
Er kon door de deelnemers worden gekozen voor een verblijf op basis van 1- of 2-persoonskamer. Ermee rekening houdende, dat er bij verblijf op een éénpersoonskamer vaak een flinke toeslag moest worden betaald.

MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS
De grootte van de groep bedroeg maximaal 24 personen. Omdat de hele groep in dezelfde accommodatie werd ondergebracht moest de boeking altijd plaatsvinden voor de zomergidsen uitkomen, d.w.z. voor 1 december. Dan kon, omdat we het liefst verbleven in kleinere hotels, de toeroperator voor ons nog tijdig voldoende kamers proberen te ‘blokken’ bij andere maatschapppijen.

JAARLIJKSE GRIEKENLAND REÜNIE
Omdat we tijdig alles willen regelen voor het jaar erop, werd jaarlijks medio november ( zie aankondiging elders ) een Griekenlandreünie georganiseerd. Op veler verzoek zal ook nog dit jaar,  in 2017 dus, een reünie worden gehouden.
De datum wordt nog bekend gemaakt !! Houdt deze site daarom in de gaten.

WAAROM GINGEN WE IN DE MAAND MEI?
Omdat het dan nog in het voorseizoen was en vrij rustig. De prijzen ook nog relatief  ‘laag‘ waren ; het nog niet zo erg druk was en de natuur in volle bloei stond, en waarbij de temperatuur vaak erg aangenaam was.

————————————————————————————————————-